Data : 2012-01-29 | Comentarii : 0
[SIZE TYPE="18"]Prelucrarea fructelor - extractia semintelor Fructele recoltate se proceseaza in locuri speciale, prin doua metode: 1. Metoda uscata - se practica in Brazilia si Africa Occidentala. Fructele nespalate se usuca la soare, pe platforme de beton, timp de 2-3 saptamani. Procedeul acesta poate fi si o combinatie de uscare naturala timp de cateva zile, continuata de uscarea in camere climatizate, la temperatura de 45-60 grade C. Dupa uscarea pulpei, boabele se trec in concasoare p [...]
Data : 2012-01-26 | Comentarii : 2
In proportie de 95%, cafeaua este un produs biologic fiindca se obtine fara produse chimice. Alaturi de apa si ceai, este cea mai populara bautura pentru oamenii din intreaga lume si reprezinta peste 70% din intreaga cantitate de cofeina consumata. Consumul anual este de peste 500 miliarde de cesti. Cafeaua a fost si va ramane " O mare descoperire" bazata pe arta procesarii si a amestecului. Varietatea este o cafea obtinuta de la o singura forma biologica care face parte dintr-o specie. [...]
Data : 2012-01-14 | Comentarii : 0
[SIZE TYPE="18"]Arborele de cafea - Recoltarea Recoltarea fructelor arborilor de cafea se efectueaza in diferite luni ale anului (in functie de zona geografica, de specie si de cultivar) si la atingerea gradului de maturare. Lucrearea se face manual, prin culegerea fructelor de pe ramuri sau prin scuturarea plantelor cu ajutorul prajinilor; modul acesta de recoltare se practica, mai ales, acolo unde forta de munca este suficienta si ieftina si pe terenuri accidentate, unde nu pot fi folosite [...]
Data : 2012-01-14 | Comentarii : 0
[SIZE TYPE="18"]Arborele de cafea - Boli si daunatori Dintre bolile specifice, rugina frunzelor de cafea este cea mai grava. Boala apare ca urmare a atacului ciupercii fitopatogene Hemilea vastatrix Berk & Br. (Ordinul Uredinales), care se intalneste in toate regiunile in care creste sau se cultiva arborele de cafea. Rezistenta plantelor este diferita de la o specie la alta. De exemplu, C. arabica este sensibila la acest agent daunator care a distrus multe culturi. Numarul daunatorilor ca [...]
Data : 2012-01-13 | Comentarii : 0
[SIZE TYPE="18"]Arborele de cafea - Lucrarile de genetica si ameliorare Aceste lucrari au ca scop obtinerea unor forme noi, cu insusiri agrotehnice, productive si calitative cat mai avantajoase. Tehnicile de baza folosite in cazul speciilor de cafea sunt: 1. Controlul polenizarii si inmultirea prin seminte; 2. Inmultirea (clonarea) vegetativa se face prin: - metode traditionale: altoire, butasire, marcotare. - metode noi ( culturi de tesuturi ): micropropagare, embriogeneza somatica. [...]

Stiri

Cafea la 1 leu sau cafea la 2 lei

25
SEP
Cu alte cuvinte, cafea ieftina sau cafea de calitate? De mai bine de 10 ani piata cafel [...]

Vending Expo 2013 - editia 3

17
MAI
Expo 24 anunta organizarea editiei 3 a expozitiei Vending Expo, in perioada 15 – 17 mai [...]

PRODUCTIA MONDIALA DE CAFEA

23
IUL
PRODUCTIA MONDIALA DE CAFEA. PIATA CAFELEI Productia mondiala de cafea cruda este evaluat [...]