Data : 2012-02-14 | Comentarii : 0
- dupa titei, cafeaua este cel mai importat produs comercializat in intreaga lume ? - cafeaua este consumata in Europa in cantitati mai mari decat vinul, berea sau alte bauturi ? - exista 15 miliarde de arbori de cafea ce cresc in jurul lumii ? - aproximativ 25 milioane de oameni sunt angajati in industria cafelei ? - este nevoie de aproximativ 70 boabe de cafea prajita pentru o ceasca de cafea ? - aveti nevoie de 2.5 kg cirese de cafea (boabele cu tot cu coaja) pentru a produce 500 g cafea [...]
Data : 2012-02-08 | Comentarii : 1
[SIZE TYPE="18"]Extractul de cafea verde Se obtine prin presarea boabelor verzi de C. Arabica. Studiile si aplicatiile clinice au evidentiat efectele sale prin imbunatatirea activitatii vasculare ( capacitatea vaselor sanguine de a se dilata si de a se contracta liber). [...]
Data : 2012-02-08 | Comentarii : 0
[SIZE TYPE="18"]Untul de cafea Este obtinut prin hidrogenarea uleiului extras la rece (prin presare) din boabe prajite de cafea si a altor uleiuri vegetale. Produsul contine substante grase nesaponificabile, phytosteroli care au proprietatea de a patrunde usor in tesuturi si de a le proteja contra deshidratarii si nu contine cofeina; are consistenta semi-moale, culoare brun-deschis, aroma puternica de cafea, are stabilitate oxidativa buna si actiune antioxidanta puternica. Se foloseste cu s [...]
Data : 2012-02-04 | Comentarii : 0
[SIZE TYPE="18"]Uleiul de cafea Uleiul de cafea se extrage prin presarea boabelor verzi de C arabica. Constituentii principali aflati in ulei sunt: uleiuri nesaponificabile, cafeina care are proprietati lipolitice, fitosteroli cu efect antioxidant, imunomodulator si hidratant si acid chlorogenic cu rol in drenarea fluidelor si prevenirea retentiei acestora la nivel celular (simptom tipic celulitei). In aromaterapie se foloseste ca antidepresiv, antioxidant, antivomitic si pentru limpezirea mi [...]
Data : 2012-02-04 | Comentarii : 0
[SIZE TYPE="18"]Recomandari privind prepararea cafelei Pudra de cafea sau produsul liofilizat, cu sau fara zahar, se foloseste la prepararea bauturii atat de cunoscute sub numele de cafea si respectiv, ness care se servesc dupa sau intre mese, in actiuni protocolare sau in familie, cu prietenii, in cafenele, in restaurante, acasa etc. Cafeaua din pudra se prepara numai din pudra prajita corespunzator si proaspata, necalcaroasa si fara clor, in vase bine curatate. Se folosesc 50 - 60 g pudr [...]

Stiri

Cafea la 1 leu sau cafea la 2 lei

25
SEP
Cu alte cuvinte, cafea ieftina sau cafea de calitate? De mai bine de 10 ani piata cafel [...]

Vending Expo 2013 - editia 3

17
MAI
Expo 24 anunta organizarea editiei 3 a expozitiei Vending Expo, in perioada 15 – 17 mai [...]

PRODUCTIA MONDIALA DE CAFEA

23
IUL
PRODUCTIA MONDIALA DE CAFEA. PIATA CAFELEI Productia mondiala de cafea cruda este evaluat [...]