Data : 2013-09-25 | Comentarii : 2
Cu alte cuvinte, cafea ieftina sau cafea de calitate?


De mai bine de 10 ani piata cafelei din Romania se dezvolta usor usor. Fiecare colt de strada, fiecare magazin este dotat cu un automat de cafea, birourile firmelor isi schimba filtrul de cafea cu un expresor automat, cel mai probabil second hand, adus din Germania si revizionat.

E adevarat, consumul de cafea este in crestere in Romania, cei care activeaza in acesta piata ii veti auzi mereu vorbind despre efectele benefice ale cafelei, iar cei care nu-si permit sau nu au fost atinsi de acest viciu vor asimila aceasta bautura cu otrava.

Parearea mea e ca depinde de organismul fiecarei persoane si cred ca nu e mai periculoasa decat un suc cu acid, eventual si cu continut de cafeina.

Pe principiul cat dai atat primesti, cafeaua la 1 leu este cea mai proasta cafea pe care o poti servi de la un automat ( de regula este o cafea 100% robusta). E bine de stiut ca o cafea robusta este aproape lipsita de aroma si are un continut ridicat de cafeina. Cresterea TVA-ului si scumpirea produselor a facut din cafeaua la 1 leu o cafea neprofitabila pentru cei ce detin un automat de cafea. Astfel a aparut cafeaua la 2 lei (in unele cazuri cafeaua la 1 leu a devenit cafea la 1.5 lei).

Acesta schimbare se poate observa si la automate, am intalnit deja cateva care functioneaza cu doua tipuri de cafea de calitate diferita si evident preturi diferite. Nevoit fiind sa-mi iau cafeaua de la automat in ultima saptamana cat am fost in concediu si lipsit de expresorul meu de acasa si cafeaua Espresso Club am constat ca desi am ales de la automat cafeaua la 2 lei si langa selectia aleasa era afisat brandul Lavazza calitatea a fost similara cu cea la un leu.

Se stie foarte bine ca ambalajul unui produs este foarte important pentru a fi vandut, dar pentru o vanzare constanta este nevoie si de calitate. Prin urmare comerciantii de cafea la automat pentru a putea mari pretul cafelei de la 1 leu la 1.5 sau 2 lei am venit doar cu imbunatatiri la ambalaj si ne ofera aceiasi cafea ieftina intr-un pahar de carton + capac.

Cum poti sa bei o cafea de calitate la tine acasa ?


Simplu, iti cumperi un expresor. Au devenit destul de accesibile ca pret si exista si optiunea unui expresor second hand. Alegi o cafea de calitate, va recomand cafeaua Espresso Club 50 lei +TVA, adica 62 lei/ 1 kg.

Un calcul simplu, din 1kg cafea se pot face in jur de 120 cafele, astfel iti poti face la tine acasa o cafea de calitate cu doar 0.51 lei o cafea.
Adaugare comentarii


Comentarii

MARIAN spune:
La data: 2014-01-02

As dori 1kg.de cafea Espresso Club pentru testare.Multumesc !

ionescu spune:
La data: 2014-05-01

Adauga si pretul curentului sau al gazului+pretul zaharului+pretul apei+pretul ambalajului+investitia in espressor+munca ta si atunci putem vorbi de un pret corect nu 0.51 lei.Multumesc!

Stiri

Cafea la 1 leu sau cafea la 2 lei

25
SEP
Cu alte cuvinte, cafea ieftina sau cafea de calitate? De mai bine de 10 ani piata cafel [...]

Vending Expo 2013 - editia 3

17
MAI
Expo 24 anunta organizarea editiei 3 a expozitiei Vending Expo, in perioada 15 – 17 mai [...]

PRODUCTIA MONDIALA DE CAFEA

23
IUL
PRODUCTIA MONDIALA DE CAFEA. PIATA CAFELEI Productia mondiala de cafea cruda este evaluat [...]