Data : 2012-05-20 | Comentarii : 0
Ambalarea si depozitarea - prelucrarea fructelor

Ambalarea se face de obicei in saci din fibre naturale (iuta) care permit schimburile de gaze si nu altereaza boabele. Se folosesc saci cu capacitate de 60 kg (circa 132 lbs. ) care se depoziteaza in camere uscate, prevazute cu rafturi. Depozitele moderne sunt prevazute cu instalatii de conditionare a aerului. Din aceste spatii de pastrare, cafeaua isi incepe drumul prin lume.

Termenul degree este intalnit ( scris, vorbit) in situatii diferite. Degree coffee face referire la cafeaua de cea mai buna calitate. Degree milk caracterizeaza laptele pur stabilit prin masuratori cu lactometrul. Cafeaua preparata cu degree milk este cunoscuta cu numele degree coffee. In alta situatie, cu acesta expresie este numita " cafeaua " obtinuta din cicoare: in sudul Indiei, pronuntia pentru cicoare devine chigory, apoi digory si in final degree. Cafeaua fiarta pentru prima data este numita first degree (primul grad) sau degree coffee: este tare, are aroma puternica si gustul este diluat prin adaugarea laptelui; in anumite locuri, cafeaua maruntita era/este firarte de cel putin 2 ori; a doua fiertura, mai slaba, se numeste a doua degree coffee.
Numele deriva si de la filtrul ( degree filter coffee) folosit pentru cafea. In India lectul indian kannada, cafeaua este numita boondh bisneeru. Bisneeru suna ca bisineeru (apa fiarta) si speculatiile lingvistice unesc cele doua cuvinte ( ca in limbajul doamnelor din urma cu doua generatii); in dialectul tamil sin Sir Lanka, numele cafelei este kottai vadineer. Expertii internationali care degusta cafeaua, apreciaza bautura pregatita folosind tehnica filtrului indian degree ca fiind superioara calitativ, fata de cea obtinuta prin alte tehnici precum aparatul expresso.

Adaugare comentarii


Comentarii

Nu este adaugat niciun comentariu!


Stiri

Cafea la 1 leu sau cafea la 2 lei

25
SEP
Cu alte cuvinte, cafea ieftina sau cafea de calitate? De mai bine de 10 ani piata cafel [...]

Vending Expo 2013 - editia 3

17
MAI
Expo 24 anunta organizarea editiei 3 a expozitiei Vending Expo, in perioada 15 – 17 mai [...]

PRODUCTIA MONDIALA DE CAFEA

23
IUL
PRODUCTIA MONDIALA DE CAFEA. PIATA CAFELEI Productia mondiala de cafea cruda este evaluat [...]